!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Vår förening, område och hus

Våra hus  och lägenheter

Cyklar vintern 2009-2010Brf Ramboberget sträcker sig från Rambogatan 373 till 439, över kvarteren Gammaflyet och Jordflyet. Tillsammans äger vi 2 punkthus och 6 radhuslängor. Husen byggdes under 1989 och 1990 och stod etappvis klara för inflyttning under 1989 och 1990.

Totalt har föreningen 73 lägenheter fördelade på:

  • 5 st 2 rum och kök
  • 19 st 3 rum och kök
  • 32 st 4 rum och kök
  • 17 st 5 rum och kök

Alla lägenheter är bostadsrätter. Total bostadsyta är 7 265 kvm. Lägenhetsstorlekarna varierar från 2 rum och kök upp till 5 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Radhusen har egen tvättavdelning. De två punkthusen har gemensam tvättstuga i entréplanet. 

Kallgarage och parkeringsplatser hyrs ut inom föreningen. Inom föreningen finns också en samlingssal som kan hyras för olika sammankomster, samt en bastu och ett solarie som kan nyttjas av boende i föreningen. 

Stommen:                 Samtliga hus är byggda med väggar och bjälklag av betong,

Fasader:                    Fasadbeklädnad av fasadsten

Yttertak:                    Yttertaken är belagda med betongtakpannor.

Fönster:                     Fönstren är av trä med yttersida av aluminium

Tambur- och

Ytterdörrar:               Dörrar av trä.

Värmesystem:           Fjärrvärme, vattenburen värme med radiatorer.

Luftbehandling:        Fläktstyrda till- och frånluftsflöden med värmeåtervinning.

VS-armaturer:           Termostatblandare till badkar och dusch. Engreppsblandare    i kök och på tvättställ.  

Vårt område  

Bostadsrättsföreningen Ramboberget ligger i  sydöstra utkanten av tätorten Norrköping på Rambogatan i Rambodal, Smedby ca 4 km sydost om citykärnan i Norrköping. Området når man antingen från Arkösundsvägen (väg nr 209) eller från E22 avfarten Vintern 2009-2010vid Brånnestad eller Hageby.

Vår förening är platsen där det är nära till både staden och den rofyllda naturen. Vid föreningen finns ett naturspår (2,1 km) som går runt Ramboberget.

Det är nära till förskola och skola.  Bjärbyskolan med förskola och skola upp till årskurs 5 är vår närmaste granne, Rambodalsskolan med upp till årskurs 6 ligger på andra sidan Rambogatan. Det senaste tillskottet är Solstenens förskola ca 300 m från vår förening, förskolan blev färdigbyggd 2011. 

Det finns en ICA-butik på 10 minuters gångavstånd och COOP-butik på 20 minuters avstånd. Hageby Centrum ett av Norrköpings största köpcentrum med livsmedelsbutiker, systembolag, specialaffärer, kiosk, gatukök, restauranger, bank, apotek ligger på motsatta sidan av E22 ca 2,5 km från området.

Bussförbindelser mellan Ramboberget och centrum sker med linje nr 116 och 119 med totalt fem avgångar per timma. Vill du inte åka buss kan du cykla till centrum på cykelvägar.

Möjligheter till fritidsaktiviteter i Rambodal, Smedby är t ex:

  • Smedby AIS - en av Norrköpings största idrottsföreningar
  • Rambodals fritidsgård
  • Styrstad församling – med Styrstadkören, olika barn-, ungdoms- och vuxenaktiviteter på Ånestadsgatan.

Håll också utkik efter aktiviteter som hyr in sig i fritidsgården och gympahallar, det har varit Friskis&Svettis, träslöjdskvällar och dylikt.

Ängarna bakom Höskullegatan och Fähusgatan

Vid Bjärbytorpet finns en slåtterängsbacke, backen är mycket vacker och härifrån har man utsikt in mot Norrköpings Centrum. På sommaren är ängens blomsterprakt fantastisk. Här växer mandelblom, kattfot,blå viol, brudbröd jungfrulin och svartkmpar mellan nypon och slånsnår. De små uppstickande berghällarna pryds av gul och vit fetknopp. Ängen är en trevlig utflyktsplats en varm och solig dag.

 Ramboberget

Ramboberget är en strövvänlig skog som genomkorsas av små stigar. Det finns gläntor med blommor som backsmörblomma, backnejlika och ängsvädd och branter där ek och oxel växer. Österut tar landsbygden vid efter bara några minuters promenad ifrån bebyggelsen känns staden avlägsen. Här finns åkrar, hagar och grusvägar, som gjorda för cykelturer och promenader

Dokument

Planlösning_lägenheter.pdf 2012-01-15

Uppdaterad 2018-10-19